Dieta — caracteristici, principii, meniu

Dieta este una dintre cele mai populare metodele de autor de slăbire. Pentru prima dată, lumea a știut încă din anii optzeci, dar la această zi, ea se bucură de o mare popularitate. Creatorul său, Michel Montignac a suferit de exces de greutate încă din copilărie. Crescand, el a luat unul din posturi de conducere de mari firme farmaceutice. În interes de serviciu i-a avut ocazia de a petrece o mulțime de întâlniri, care, de obicei, au avut loc în restaurante. Ca urmare, Michelle are un numar impresionant de kilograme in plus. După o altă încercare nereușită de a pierde in greutate, bărbatul a început să studieze probleme de alimentare. Semnificativ facilitat această sarcină de poziția sa, prin care un bărbat a avut acces la tot felul de rezultatele cercetării științifice. Rezultatul muncii sale a devenit complet nou, nu este similar nici pe oricare altul, tehnica bazata pe indici (KI) de produse. Dezvoltat sistemul de alimentare Montignac mai întâi experimentat pe sine, în urmă cu doar trei luni, el a reușit să scape aproape de cincisprezece kilograme în plus. Astfel, francezul a demonstrat că nu este neapărat esențial să se limiteze la produsele alimentare și de a reduce conținutul de calorii din dieta.
Esența metodei

Se bazează metoda pe ideea că o mare parte din grasime se produce ca urmare a consumului de alimente cu un indice glicemic ridicat. Astfel de alimente, nimerind în organism, foarte rapid se descompune, iar apoi se transformă în glucoză, substanță care este sursa principala de energie. Este indicele glicemic este absorbit în sânge, pe care reacționează prompt pancreasul. Organul începe în mod activ să producă insulină, care este responsabil pentru distribuirea de glucoză în țesuturi, pentru a asigura organismul cu energie, și pentru depunerea “pro cantitate” material. În mod natural, aceste stocuri sunt depozitate sub forma de grasime.

Produse la fel, au un indice glicemic scăzut, sunt digerate lent și lung, astfel încât glucoza ajunge în sânge, treptat, și de insulină secretat încetul cu încetul. Din aceasta cauza, organismul trebuie să pentru a umple de energie nu consuma glucoza, iar rezervele de grasime.

La nivelul indicelui glicemic al unui anumit produs afectează o mulțime de factori, în primul rând, este, desigur, de cantitatea de zahăr conținută în ea, el, de asemenea, depinde de tipul de , prezența de fibre, proteine, amidon, grăsimi, și așa mai departe cele Mai înalte de performanță GI au așa-numitele “carbohidratii simpli”, care a absorbit destul de rapid, extra-au “carbohidrati complecsi”, clivaj care se întâmplă încet. Zero sau foarte mic GI are alimente bogate in proteine, cum ar fi carne, carne de pasăre, pește și așa mai departe
Principiile de dieta

Montignac împarte toate produsele de pe două tipuri de bază: “rele” și “bune”. La primul se referă aliment, care are mare GI, la a doua – alimentare cu low KI. Nivelul indicelui glicemic este definită în unități de cazare. De referință GI, de obicei, este considerat de glucoză, de fapt, aceasta este aceeași zahăr, se echivaleaza cu 100 de unități, cu ea compară indicatorii de toate celelalte produse. Sistemul atribuie “un bun produs” — cele care nu depășesc 50 de unități, aceleași ce mai mult această cifră se referă la “rău”.

Source: blog and a page for Romanians blog-ul autorului